Indul adventi apptárunk, ünnepi alkalmazásokkal

2016.12.01. 11:24
Minden napra jut egy app, azaz elindítjuk az adventi alkalmazásajánlónkat, hogy könnyebb legyen átvészelni az ünnepeket megelőző vásárlási lázat, és ha úgyis rokonlátogatóba megy mindenki, mutatunk egy-két eszközt, amivel helyrepofozható a számítógép, beüzemelhető a vadiúj okoselefon.

Még 24 napot kell kibírni karácsonyig, és ezt az ajándék után rohangálós időszakot csak a kisebb-nagyobb ajándékokkal teli adventi naptárakkal lehet túlélni. A nappalok is egyre rövidebbek, egészen a december 21-re eső téli napfordulóig. Mivel a letölthető csokit még nem találták fel, mi inkább tartalmat kínálunk ezekre a zord napokra: olyan appokat ajánlunk – minden nap egyet-egyet – amelyek az ünnepek alatt is kimondottan hasznosak lehetnek.

Mi mással is kezdhetnénk a sorozatot, mint adventi appokkal? Az Adventi Mesenaptár se ígér csokit, hanem inkább egy-egy mesét tesz elérhetővé minden egyes napon. A huszonöt történetből álló magyar nyelvű e-mesekönyvet 2-7 éves gyermekeknek és szüleiknek ajánlja a szerző, Sebestyén Diána.

Az ingyenes változatban 5 mese van, a teljes könyvet pénzért lehet megvásárolni iOS-re és Androidra (3 dollár, illetve 800 forint).

Ez a mesekönyv az egyetlen komolyan vehető és hasznos adventi alkalmazás, amivel mostanában találkoztunk, és a kínálat alapján nagyon úgy tűnik, hogy csillapodott a korábbi évekre jellemző appfejlesztési láz. Az elmúlt években megjelentek vallásos és más, szórakoztató jellegű adventi appok, de ezeket azóta nem nagyon aktualizálták. Néhányat megpróbáltunk telepíteni, de nagyon úgy tűnik, az Android újabb verzióival már nem kompatibilisek, ugyanis nem indulnak el.

Persze a legkézenfekvőbb adventi app még mindig működik: mobilon is gyújthatunk egy virtuális gyertyát.

Adventi apptárunk egyészen december 24-éig folytatódik napi egy poszttal, és a lenti felületről érheti majd el mindig a korábbi cikkeket. Kellemes ünnepi készülődést! (Ne lepődjenek meg az 1-es ablakra nyomva, az erre a cikkre vezet, az első appajánlóra!)

ADVENTI APPTÁR
Ötlete, vagy kérdése van?