Adventi apptár: vásároljunk együtt!

2016.12.02. 07:07
Adventi alkalmazásajánlóval számoljuk a napokat karácsonyig: olyan appokat mutatunk be – minden nap egyet-egyet –, amelyek az ünnepek alatt is kimondottan hasznosak lehetnek.

Lehet papírfecnire is írni bevásárlólistát, tökéletesen megfelel az is, ha egyedül intézzünk a bevásárlást. De ha közösen ötletelünk, hogy mit kellene venni a karácsonyi menühöz, akkor jól jöhet egy olyan alkalmazás, amelybe mindenki bele tudja írni, mit kell megvenni a boltban.

Elég sok ilyen alkalmazást fejlesztettek már okostelefonokra, a legismertebbek talán az Out of Milk (iOS, Android) és az OurGroceries (iOS, Android). Mindkettőben lehet dedikált bevásárlólistákat is készíteni, tehát lehet egy nagybevásárlás lista, lehet külön egy karácsonyi lista, egy lista a nyaraláshoz, és így tovább.

Ezeknek az alkalmazásoknak az angol az alapnyelve, ami azt jelenti, hogy ha angolul írjuk bele az élelmiszereket, javaslatokat is tesz gépeléskor. De az sem gond, ha magyarul gépelünk, mert tanulékonyak az appok, ha másodszorra írjuk bele, hogy "réteslap", akkor már ismerni fogja a szót és legközelebb felajánlja. Így kis rutinnal egy viszonylag hosszú bevásárlólistás is össze tudunk állítani néhány perc alatt.

A listákat megoszthatjuk egymással, bárki szerkesztheti azokat. És persze ha beleírunk valamit egy listába, akkor mindenki, akivel megosztottuk a listát, azonnal látja a változásokat. Így akár szét is válhatunk a hipermarketben, a listát figyelve, azonnal tudni fogjuk, hogy például a párunk már megvette a diót a bejglihez, de a vajat még nem, azt nekünk kell.

Update: Olvasónk, József a Bring! nevű, svájci bevásárló-alkalmazást használja évek óta elégedetten, Androidon és iOS-en is működik. De ez sem tud magyarul.

shp

Adventi apptárunk egészen december 24-éig folytatódik napi egy poszttal, és a lenti felületről érheti el mindig a korábbi cikkeket. Kellemes ünnepi készülődést!

ADVENTI APPTÁR
Ötlete, vagy kérdése van?