Adventi apptár: Parkolás mobillal

2016.12.03. 08:09
Adventi alkalmazásajánlóval számoljuk a napokat karácsonyig: olyan appokat mutatunk be – minden nap egyet-egyet –, amelyek az ünnepek alatt is kimondottan hasznosak lehetnek.

A karácsonyi bevásárlás az átlagosnál több autózással jár, és ebben a nagy rohanásban igazán nem kellemes begyűjteni a közterületesek mikuláscsomagját, benne jó pár ezer forintos büntetéssel. A mobilos parkolás sokféleképpen megoldható, de az egyik legegyszerűbb módja a Simple mobilalkalmazás (Android, iOS, Windows), amivel ezen kívül könyveket, mozijegyet, pályamatricát vehetünk, de akár taxit vagy ételt is rendelhetünk.

Az OTP Mobil Kft. által kifejlesztett alkalmazással kapcsolatban általános tévhit, hogy OTP bankszámla szükséges hozzá. Az app más bankkártyákat is kezel, és azokról tudunk pénzt költeni.

A beépített parkolómodul nagyon fejlett, a telefon pár pillanat alatt kitalálja a tartózkodási helyünket a gps segítségével, és automatikusan felajánlja a megfelelő parkolási zónát. A megjelenő térképen ellenőrizni tudjuk, hogy a koordináták stimmelnek-e, és erre érdemes odafigyelni, főleg a kerülethatáron lévő utcákban.

Az app sokat elárul a parkolási szabályokról. Nemcsak az aktuális parkolási zóna árait írja ki, hanem azt is, hogy mettől meddig díjköteles a terület, és hogy egy huzamban legfeljebb mennyi ideig tartózkodhatunk ott. Így nagyobb eséllyel nem felejtjük el megújítani a virtuális parkolójegyet, és sebtiben újraindíthatjuk a parkolást, nehogy a lejárt jegy miatt szabjanak ki büntetést.

Adventi apptárunk egészen december 24-éig folytatódik napi egy poszttal, és a lenti felületről érheti el mindig a korábbi cikkeket. Kellemes ünnepi készülődést!

ADVENTI APPTÁR
Ötlete, vagy kérdése van?