Adventi apptár: Amikor hívást kapunk a Mikulástól

2016.12.05. 07:50
Adventi alkalmazásajánlóval számoljuk a napokat karácsonyig: olyan appokat mutatunk be – minden nap egyet-egyet –, amelyek az ünnepek alatt is kimondottan hasznosak lehetnek.

A kisebb gyerekeket sok mindenre rá lehet venni azzal a hazugsággal hogy a Mikulás mindent lát. Ha szkeptikusak lennének, segítségünkre lehet egy alkalmazás (iOS, Android), amellyel hamis telefonhívásokat állíthatunk be, mint ha azok a Mikulástól érkeztek volna.

Az alkalmazásban meg kell adni a gyerek nevét, életkorát és érdeklődési körét. Ezek után beállíthatjuk, hogy mikor és miért szeretnénk ha hívna minket a Mikulás. Az indokok között lehet, hogy a jó gyerekek/rossz gyerekek listájára teszi, hogy le kell feküdnie aludni vagy hogy születésnapja van.

Azt is beállíthatjuk, hogy hány perc múlva csörögjön a mobil. Amikor kicsörög, a kijelzőn a gyerek azt látja, hogy tényleg a Mikulás hívja őt. A megadott adatok alapján Mikulás beszélget a gyerekkel, vagyis előre felvett mondatokat mond, de úgy, mintha kérdezgetné a kicsit arról, hogy mit szeret, hány éves.

Az alkalmazás csak angolul működik, így magyar családokban kell egy szülő, aki fordít a gyereknek.

Illetve felhívnánk arra is a figyelmet, hogy amikor később eljön az igazság pillanata, és el kell magyaráznunk a gyereknek, hogy a Mikulás valójában nem létezik, lehetnek kellemetlen pillanataink, amikor a kölyök azt mondja: "De hát én beszélgettem is vele!"

Adventi apptárunk egyészen december 24-éig folytatódik napi egy poszttal, és a lenti felületről érheti el mindig a korábbi cikkeket. Kellemes ünnepi készülődést!

ADVENTI APPTÁR
Ötlete, vagy kérdése van?