Adventi apptár: napi kémia

2016.12.07. 07:04
Adventi alkalmazásajánlóval számoljuk a napokat karácsonyig: olyan appokat mutatunk be – minden nap egyet-egyet –, amelyek az ünnepek alatt is kimondottan hasznosak lehetnek.

A karácsonyi szünet előtti utolsó napokat sokan még tanulással töltik, és bizony a kémia ritkán tartozik a gyerekek kedvencei közé. Pedig lehet, hogy a rossz megközelítés miatt nem találják meg a diákok a tantárgy szépségeit.

Meg akarjuk mutatni, hogy még a kémiát is élvezetessé lehet tenni. Például dedikált alkalmazásokkal, mint az Isotope - Periodic table. Ezzel egy helyen megtaláljuk az összes elemet, azok fotóit (már amelyikről van) és a legfontosabb tulajdonságait. Mindezt felhasználóbarát alkalmazásba csomagolva. De nemcsak a kémiához találhatunk ilyen alkalmazásokat, hanem bármilyen témakörben, csak merjünk keresgélni és elolvasni az alkalmazást használók véleményeit.

De ha mindent egy helyen akarnak megtanulni, a Khan Academyt (iOSAndroid) ajánljuk. Ez több mint tízezer videó és magyarázat gyűjteménye mindenféle témakörben a matematikától a művészeteken át a közgazdaságtanig. Több százezren használják már világon, szinte nem is létezik olyan témakör, amiből ne lenne valamilyen hosszabb-rövidebb tanfolyam.

Adventi apptárunk egyészen december 24-éig folytatódik napi egy poszttal, és a lenti felületről érheti el mindig a korábbi cikkeket. Kellemes ünnepi készülődést!

ADVENTI APPTÁR
Ötlete, vagy kérdése van?