Adventi apptár: Amikor a gép jelszót talál ki nekünk, és meg is jegyzi helyettünk

2016.12.08. 07:07

Ötlete, vagy kérdése van?

Adventi alkalmazásajánlóval számoljuk a napokat karácsonyig: olyan appokat mutatunk be – minden nap egyet-egyet –, amelyek az ünnepek alatt is kimondottan hasznosak lehetnek.

A Lastpass jelszómenedzser nemrég - részben - magyar kézbe került, amikor megvette a LogMeIn. A jelszavainkat oda-vissza szinkronizálni tudjuk a számítógépünk és a mobilunk között. (Android, iOS)

Elmenti és automatikusan kitölti a jelszavakat a megfelelő helyen, csupán a Lastpassban megadott mesterjelszó (vagy, készüléktől függően, az ujjlenyomatunk) használatával. Appokhoz is hozzáférést adhatunk, és erős, nehezen kitalálható jelszót generáltathatunk magunknak.

Az appban minden egyes lementett jelszóhoz egyedi beállításokat csatolhatunk, például hogy a Lastpass automatikusan beléphet, vagy hogy az adott portálon soha ne töltse ki magától a jelszót.

Létezik a Lastpassnak egy Authenticator nevű applikációja is, ez a Google Hitelesítőhöz hasonlóan online szolgáltatások kétlépcsős azonosításához generál tokeneket. (Android, iOS)

Adventi apptárunk egészen december 24-éig folytatódik napi egy poszttal, és a lenti felületről érheti el mindig a korábbi cikkeket. Kellemes ünnepi készülődést!

ADVENTI APPTÁR
Ötlete, vagy kérdése van?