Adventi apptár: zeneszerzés pofonegyszerűen

2016.12.13. 07:25
Adventi alkalmazásajánlóval számoljuk a napokat karácsonyig: olyan appokat mutatunk be – minden nap egyet-egyet –, amelyek az ünnepek alatt is kimondottan hasznosak lehetnek.

A szinesztézia olyan mentális jelenség, amelynél az ember az egyik érzékszerv által keltett benyomáshoz egy másik érzetet aktivál. Például amikor hangokat társítunk formákhoz vagy színekhez. 

A Musyc nevű alkalmazással valami hasonlót élhetünk át. Itt az érintést változtathatjuk zenévé. Vonalakat, formákat húzhatunk és ebből szinte minden esetben valami jó sül ki. Mindegyik formának más hangja van, más ritmusban küldhetjük a vonalakra, kiegészíthetjük egyéb effektekkel az egészet.

Az appal nagyon egyszerű kellemes zenét szerezni. Én évekkel ezelőtt magamnak töltöttem le az alkalmazás, de a most ötéves fiam is órákat játszott vele és nagyon kellemes zenét csinált. Viszont sajnos csak iOS-re fejlesztették le az alkalmazást.

Adventi apptárunk egészen december 24-éig folytatódik napi egy poszttal, és a lenti felületről érheti el mindig a korábbi cikkeket. Kellemes ünnepi készülődést!

ADVENTI APPTÁR
Ötlete, vagy kérdése van?