Adventi apptár: projektek a családban

2016.12.16. 07:02
Adventi alkalmazásajánlóval számoljuk a napokat karácsonyig: olyan appokat mutatunk be – minden nap egyet-egyet –, amelyek az ünnepek alatt is kimondottan hasznosak lehetnek.

A projektmenedzsment egy szörnyű munkahelyi kifejezés, de ha úgy tekintünk rá, hogy csupán a tennivalóinkat akarjuk összegyűjteni egy felületen, akkor akár a családi életben is megtaláljuk a helyét. Több embertől hallottuk, hogy az Indexben munkaszervezésre használt Trellót (Android, iOS) otthon is beveti néha, amikor valami komolyabb feladat áll előtte.

A lakás körül is előfordulnak nagyobb feladatok, amelyeknek

  • több résztvevője van,
  • megadott határidőre akarjuk elvégezni,
  • részfeladatokból állnak.

Persze, a papír alapú jegyzettömb is megteszi, de az okostelefon néha praktikusabb. Például amikor nem tudjuk jó előre, hogy milyen részfeladatok várnak majd ránk, és folyamatosan bővíteni kell a listát.

Ilyen lehet például a lakásfelújítás vagy a lakásvásárlás, amikor napról napra érnek minket meglepetések - hopp, még egy szerződés, megint elfogyott az alapanyag - ilyesmik.

De akár a napi bevásárlást is megkönnyíti, ha mindig felírjuk a megfelelő listára, amikor kezeink közt elfogy a vécépapír, a vaj vagy a macskatáp, és aki éppen az adott bolt felé jár, rögtön tudja, hogy mit kell beszerezni.

Adventi apptárunk egészen december 24-éig folytatódik napi egy poszttal, és a lenti felületről érheti el mindig a korábbi cikkeket. Kellemes ünnepi készülődést!

ADVENTI APPTÁR
Ötlete, vagy kérdése van?