Adventi apptár: Képregények tableten

2016.12.18. 07:48
Adventi alkalmazásajánlóval számoljuk a napokat karácsonyig: olyan appokat mutatunk be – minden nap egyet-egyet –, amelyek az ünnepek alatt is kimondottan hasznosak lehetnek.

A tabletek azért is jó eszközök, mert remekül lehet rajtuk képregényt olvasni – lehet, hogy sokan felhördülnek most, de talán még jobb is, mint papíron. A tableten ugyanis ki lehet nagyítani egy-egy jelenetet, hogy minden apró részletet élvezhessünk.

Ezt persze a fejlesztők is felismerték és kismillió alkalmazást készítettek tabletekre. Olyannyira erre az eszközre fejlesztettek, hogy több képregény csak tabletre érhető el, mobilra nem is.

Képregény-olvasós alkalmazásból kétféle létezik, az egyik valamely kiadóhoz köthető (ilyen a DC Comics vagy a Marvel Comics) és általában a kiadó régi és új képregényeit vehetjük meg rajta. És vannak azok, amelyeken minden megtalálható ömlesztve (Comixology, iOS, Android), de leginkább a saját magunk által megkeresett, letöltött, megvásárolt képregényeket tudjuk nézegetni rajtuk.

A téli szünetben arra is több időnk lehet, hogy felfedezzük a képregények világát és rátaláljunk a hozzánk közel álló stílusra, legyen az az amerikai, a japán vagy az európai típusú képregényvilág. A Comixology jó segítség lehet ebben.

Adventi apptárunk egészen december 24-éig folytatódik napi egy poszttal, és a lenti felületről érheti el mindig a korábbi cikkeket. Kellemes ünnepi készülődést!

ADVENTI APPTÁR
Ötlete, vagy kérdése van?