Adventi apptár: Utolsó filléreink nyomában

2016.12.20. 06:59
Adventi alkalmazásajánlóval számoljuk a napokat karácsonyig: olyan appokat mutatunk be – minden nap egyet-egyet –, amelyek az ünnepek alatt is kimondottan hasznosak lehetnek.

Ha eddig nem használt pénzköltést nyomon követő appot, akkor itt az ideje feltelepíteni egyet, és innentől folyamatosan felírni benne, hogy mire mennyi pénz ment el.

A magyar fejlesztésű Koin (Android, iOS) nem mai app, a kezelőfelülete is kissé régimódi, de kiválóan alkalmas a számlaegyenlegünk és költéseink nyomon követésére. A zsebszámológépre emlékeztető felületen először beírjuk az elköltött összeget, ezután kiválasztjuk a kategóriát. Ezekből másfél tucatnyi van, az éppen nem láthatókat oldalra lapozva érjük el. Alapból a használat gyakorisága szerint jelennek meg, de ha ezt kikapcsoljuk a beállításokban, akkor kézzel is átrendezhetjük a sorrendet.

Sajnos nem tudjuk megadni, hogy a kiválasztott kategórián belül mire költöttünk. Így csak annyi lesz a hó végi összegzésben, hogy hány forintért vettük élelmiszert, de az már nem látszik, hogy ebből mennyi ment el mondjuk csipszre és kólára.

Adventi apptárunk egészen december 24-éig folytatódik napi egy poszttal, és a lenti felületről érheti el mindig a korábbi cikkeket. Kellemes ünnepi készülődést!

ADVENTI APPTÁR
Ötlete, vagy kérdése van?