Adventi apptár: Olvassunk sokat!

2016.12.21. 07:01

Ötlete, vagy kérdése van?

Adventi alkalmazásajánlóval számoljuk a napokat karácsonyig: olyan appokat mutatunk be – minden nap egyet-egyet –, amelyek az ünnepek alatt is kimondottan hasznosak lehetnek.

Karácsonykor tetőzik a könyvpiac, hosszú évek tapasztalata, hogy ilyenkor veszik az emberek a legtöbb könyvet. Ez nem feltétlenül jár azzal, hogy ilyenkor is olvasnak a legtöbbet, de feltételezhetünk némi fellendülést a karácsonyi időszakban. Végül is a téli szünet, hideg, sötét esték kedveznek annak, hogy egy forró kakaóval leheveredjünk a kanapéra és elolvassuk az ajándékba kapott könyvet.

Ha már tudjuk, mit szeretnénk olvasni, könnyű dolgunk van, nincs más hátra, mint leheveredni és elkezdeni olvasni. Ha azonban nem tudjuk, mihez lenne kedvünk, segítségül hívhatunk néhány alkalmazást.

A Goodreads (iOS, Android) a világ legnagyobb olvasós közössége, a regisztráció után megadhatjuk, milyen témakörök érdekelnek minket, milyen könyveket olvastunk legutóbb és hány pontra értékeljük ezeket. A szolgáltatás ezek után elkezdi ontani magából a hozzánk illő címeket, amelyeket győzzünk elolvasni.

Ismerősöket is bejelölhetünk, hátha találunk valami érdekeset az általuk olvasott könyvek között. A Goodreadsben témakörökre kereshetünk, eltehetünk későbbre könyveket, listákat böngészhetünk, hátha találunk valami jót.

Hasonló szolgáltatást nyújt a magyar fejlesztésű Moly is, ezzel csak az a baj, hogy nincs alkalmazása, csak böngészőben érhető el. De ugyanúgy lehet benne könyveket keresgélni, mint a Goodreadsben.

Adventi apptárunk egészen december 24-éig folytatódik napi egy poszttal, és a lenti felületről érheti el mindig a korábbi cikkeket. Kellemes ünnepi készülődést!

ADVENTI APPTÁR
Ötlete, vagy kérdése van?