Saját 3D rajzfilmet készíthet a gyerek

2017.01.13. 16:42

Néhány évvel ezelőtt a Google felvásárolta a Lauch Toys nevű céget, amely a Toontastic alkalmazásokat készítette. Ezek olyan appok, amelyeket a gyerekek kitalálhattak maguknak történeteket és le is tudták rajzolni az előre megadott figurákkal. Most az alkalmazás egy fontos frissítésen esett át, már 3D figurákat is tehetnek rajzfilmjeikbe a gyerekek.

A Toontastic 3D megkönnyíti a fiataloknak, hogy megalkossák ötleteiket úgy, hogy közben nem kell unalmas és bonyolult szoftvereket használniuk. A folyamat igazán egyszerű. Kitalálják, hogy milyen jellegű rajzfilmet szeretnének, ez elehet rövid történet, klasszikus történet, de még tudományos jelentés is. Kiválasztják a hátteret, majd kiválasztják a főbb karaktereket, vagyis főszereplőket.

Előre legyártott rajzokat is használhatnak, de persze maguk is megrajzolhatják a szereplőket. Sőt, a saját arcképüket is rátehetik valamelyik rajzra, így a gyerek válhat a történet főszereplőjévé. Az előkészületek után jön a kreatív rész, mozgatni a karaktereket, szinkronizálni a kisfilmet, különböző hanghatásokat adni a sztorihoz. Az alkalmazás Androidra és iOS-re is elérhető, ráadásul ingyen.

Ötlete, vagy kérdése van?