Az Androidban van egy titkos menü kísérleti opciókkal

2017.02.22. 07:13

Az Android híres arról, hogy egészen mélyen hagyja magát a felhasználó igényei szerint személyre szabni - főleg, ha mondjuk az iOS-hez hasonlítjuk. Van azonban a rendszerben egy titkos menü, ahová a tesztelés alatt álló, kísérleti funkciókat rejtik el, amiket általában a következő nagy Android-verzióváltásnál kapnak meg a felhasználók. Már azok, akik nem olvassák ezt a cikket, amiben eláruljuk, hogy csalogathatja elő a rejtett System UI Tuner opciót.

(A menü nem minden készüléken elérhető. Minél "tisztább" Android-verzió van a telefonon, annál valószínűbb, hogy ott a titkos menü is, és minél inkább átalakította a rendszert a gyártó, annál kevésbé. Mi egy Nexus 5X-en, és egy Huawei Honor 6X-en próbáltuk, előbbin megvolt, utóbbin nem.)

Először is hozzuk elő a Quick Settings menüt, egy ujjmozdulat lefelé a képernyő tetején. Ott lesz a jobb felső sarokban egy kis fogaskerék ikon, amivel egyébként a Settings menübe juthatunk. Tarstuk az ujjunkat ezen az ikonon 8-10 másodpercig. ha jól csináltuk, és a telefonunk rendszere is alkalmas rá, egy "Congrats!" feliratot látunk felvillanni a képernyő alján, és a fogaskerék mellett megjelenik egy kis csavarkulcs ikon.

unnamed.png

Ha most bemegyünk a Settings menübe, feltűnik egy opció, ami eddig nem volt ott:

Ezen belül aztán újabb menüpontok várnak, ahol szabadon kísérletezhetünk a lehetőségekkel, például a képernyő legfelső csíkjában a kis ikonsoron kapcsolgathatunk ki-be dolgok megjelenítését, vagy beállíthatjuk, hogy az óra ugyanitt a másodperceket is mutassa, a Do Not Disturb módot finomhangolni, vagy az alkalmazások jogosultságát arra, hogy üzeneteket küldözgessenek nekünk. Lehet nyomkodni bátran, nem is vesszük el a felfedezés örömét.

Ami ebben a menüben megjelenik, általában a következő Androidban már az alapbeállítások között lesz.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?