Agyafúrt hirdetéssel cselez a Microsoft

2017.03.10. 10:10

A Microsoft reklámot csempészett a Windows 10 fájlkezelőjének ablakába: a megnyitott ablak egy kis részén futó hirdetés a cég saját felhőtárolóját, a OneDrive-ot hirdeti anélkül, hogy erről előzetesen megkérdezné a felhasználót.

A funkcióról a Microsoftnak más a véleménye, hivatalos álláspontjuk ez nem reklám, hanem tájékoztató, mely egyrészt a felhasználó lehetőségeit segít bővíteni, másrészt egyszerűen kikapcsolható, vagyis nem kötelező.

Ha ön nem szereti, hogy ha egy termék eladója még hónapokkal később is a nyakára jár és arról beszél, hogy de milyen hiperszuper egyéb portékája van, amire ön valószínűleg nem is kíváncsi, akkor tegye a következőt:

Nyissa meg a Fájlkezelőt, a Nézet menü Beállítások pontjában váltson a Mappabeállítások és keresési beállítások módosítása fülre. A Mappabeállításoknál váltson a Nézet fülre, és a Haladó beállításoknál görgessen le a „Szinkronizálási szolgáltató értesítéseinek mutatása” pontig, vegye ki a pipát, majd zárja be az ablakot az Ok gombra kattintva.

Ötlete, vagy kérdése van?