Hogyan titkoljuk el, hogy elolvastuk az üzenetet Messengerben?

2017.03.27. 07:12

Ötlete, vagy kérdése van?

Facebook Messengerben könnyen leellenőrizhető, hogy a fogadó fél elolvasta-e üzenetünket, a csetablakban jön az automatikus jelzés erre. A legtöbbször nincs is ezzel gond, akár hasznosnak is tekinthetjük az információt. De mi van akkor, ha választ várunk, látjuk, hogy elolvasta és nem válaszol? És mi van akkor, ha mi kapunk üzenetet és nem akarjuk, hogy a küldő lássa, hogy elolvastuk?

Hivatalosan nem lehet kikapcsolni ezt az értesítést, mint sok másik csetalkalmazásban. Facebook Messengeren alapból mindig értesül a küldő fél, ha a fogadó fél rákattintott az üzenetre.

Mielőtt segítenénk megoldani a problémát, nézzük meg, hogy mobiltelefonokon milyen jeleket láthatunk az elküldött üzenet mellett. Az üres karika azt jelenti, hogy az üzenetet épp küldi a csetalkalmazás. Az üres kék karikában lévő kék pipa annyit tesz, az üzenetet elküldte. A teli kék karika pipával azt jelenti, az üzenet megérkezett, de a fogadó fél még nem olvasta. Ha pedig az ismerősünk profilképe megjelenik az üzenet mellett, akkor biztosak lehetünk benne, hogy elolvasta, de legalábbis rákattintott.

Van azonban néhány lehetőségünk, ezek közül az egyik, hogy ne kapcsoljuk ki az értesítőket a telefonon. Például iOS-en az értesítők stílusán úgy állítsuk be, hogy a lezárt kijelzőn is megjelenjenek az üzenetek (Settings > Messenger > Notifications). Az iOS 162 karakterben korlátozza az így olvasható üzenetek hosszát, a fennmaradó részt egyszerűen nem mutatja. Vegyük rá barátainkat, hogy rövidebb mondatokban cseteljenek velünk.

A másik módszer ha airplane módba kapcsoljuk a mobilt, ami ugye kikapcsol minden kapcsolatot. Egyszerű a trükk (hasonlóan működik, mint a Snapchatben), vagyis kapunk egy üzenetet, bekapcsoljuk a repülő üzemmódot, megnyitjuk a Messengert, elolvasunk mindent, majd kilépünk az alkalmazásból. Nem egyszerűen bezárjuk, hanem kilépünk belőle, majd kikapcsoljuk a repülőgép üzemmódot. Az alkalmazás legközelebbi megnyitásakor automatikusan szinkronizál, és egyből lelepleződünk, vigyázzunk tehát.

Használhatunk Chrome kiegészítőt is, van néhány ezek közül, például a Facebook Chat Privacy vagy az Unseen. Ezek többé kevésbé működnek is.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM
Ötlete, vagy kérdése van?