Így töltheti le már most az iOS 11-et

2017.06.07. 07:08

Ötlete, vagy kérdése van?

Ahogy az várható volt, az Apple a fejlesztői konferencián (WWDC) bemutatta a legújabb mobilos operációs rendszert, az iOS 11-et. A nagyközönségnek ősszel lesz elérhető az új rendszer, de néhányan már most letölthetik.

Mégpedig azok, akik regisztráltak az Apple fejlesztői programjára (Developer Program). Ezen kívül hozzáférést kapnak még azok is, akik rendszeresen tesztelik a megjelenés előtt álló szoftvereket, ők is kapnak hamarosan hozzáférést az iOS 11-hez.

Mivel az Apple támogatja, hogy minél többen megtanuljanak programozni, nem is támaszt akadályokat a regisztráció előtt. Vagyis bárki regisztrálhat és letöltheti a még béta állapotban lévő operációs rendszereket. Egy hátulütője van ennek, mégpedig az éves díj, 99 dollárt kell fizetni a korai hozzáférésért.

Néhány héttel később már ingyenesen is elérhető az iOS 11 béta, ehhez a Beta Software Programhoz kell csatlakozni, amely szintén regisztrációhoz kötött, de már nem kell fizetni érte. De észnél kell lenni, ezek a béta változatok általában tele vannak hibákkal, amelyeket pont a tesztek alatt észlelnek és javítanak ki, hogy a végleges verzióban ne legyenek már gondok.

Annyira béta még ez a verzió, hogy folyamatosan összeomlik majd, a fejlesztők még nem frissítették erre a változatra alkalmazásaikat, így azok nem fognak működni. Arra is érdemes figyelni, hogy az iPhone 5-nél régebbi készülékekre nem lesz kompatibilis az új rendszer.

Ötlete, vagy kérdése van?