Hogyan nézzük offline a Netflixet?

2017.07.02. 08:22

A Netflix néhány hónapja lehetővé tette, hogy bizonyos filmeket és sorozatokat offline is megnézhessük, vagyis letölthessük a gépünkre. Eleinte csak mobileszközökre volt elérhető ez a szolgáltatás, de egy ideje már asztali gépen, Windows 10-en is letölthetünk filmeket. Ehhez csak le kell tölteni a Netflix alkalmazást, böngészőben ugyanis nem működik ez a funkció.

Mobilon és a windowsos alkalmazáson is a kiválasztott film vagy sorozat címe mellett látható egy lefelé mutató nyilacska, amelyre klikkelve már el is kezdi a letöltést a Netflix. Nem minden Netflixen megjelenő tartalmat lehet letölteni, ha nem vagyunk biztosak abban, hogy melyiket lehet, megnézhetjük az Available for Downloads menüpontban az elérhető filmeket és sorozatokat. Androidon még azt is be lehet állítani, hogy hova mentsen a Netflix, érdemes sd-kártyára, ha van és kevés a hely a mobil tárhelyében.

Kiválaszthatjuk azt is, hogy milyen minőségben törtjük le a filmet, a standard kevesebb helyet foglal, de ha van elég helyünk, érdemes a jobb minőséget választani. Persze akkor, ha elég időnk van kivárni, míg letöltődik amit megnéznénk. A letöltött tartalom pedig a My Dowloads menüben érhető el és csak a Netflix alkalmazással nézhetjük meg.

A megnézett rész végén az alkalmazás megkérdezi, hogy törölje-e a letöltött filmet, hiszen már láttuk, minek tároljuk. Ha ezt választjuk, nincs több dolgunk. De egyesével is törölhetünk, ha mégsem akarjuk megnézni és kell a hely másnak.

Ötlete, vagy kérdése van?