Pár kattintás mobilról átküldeni a nagy fájlokat

2017.11.08. 13:17

Ötlete, vagy kérdése van?

A Google várhatóan saját megoldással áll elő, hogy az androidos mobilokon tárolt nagyobb fájlokat vezeték nélküli közvetlen kapcsolaton, pár kattintással lehessen átküldeni a pc-re - írja az Engadget.

Ezt a megoldást az Apple-termékek felhasználói jól ismerhetik, az Airdrop az iOS-es és MacOS-es eszközök közt biztosít gördülékeny és gyors kapcsolatot. Legfontosabb tulajdonsága, hogy nem kell hozzá internet, az eszközök helyi szinten, közvetlenül egymással kommunikálnak.

Amíg nem jelenik meg a Google eszköze, amit a pletykák szerint File Go néven fognak bemutatni, érdemes kipróbálni más hasonló appokat.

 Világszerte elterjedt a ShareIt nevű app, amely a Play Áruház szerint több mint félmilliárdszor töltöttek le. Ennek rengeteg extra funkciója van az egyszerű fájlküldésen túl, és számolni kell azzal, hogy a grafikus kezelőfelület nagy részén reklámok terülnek el. Letölthető Androidra, iOS-re, Windowsra és Macre.

Jóval egyszerűbb, és csak a fájlküldésre koncentrál az ingyenes FileDrop nevű alkalmazás, amit szintén Androidra, iOS-re, MacOS-re és Windowsra adtak ki

Ötlete, vagy kérdése van?


  • Tippek
  • Hírek