Most nagyon érdemes frissíteni a VLC-t

2018.02.12. 15:52

A világ egyik legjobb ingyenes és nyílt forráskódú médialejátszó programja a VLC, és most megjelent a 3.0-s verziója, tele nagyon jó funkciókkal.

Az egyik leghasznosabb az, hogy hardveres támogatást kapnak a 4K és 8K videók, és a grafikus csip is besegít a videók renderelésébe. Ha úgy gondolja, hogy a 8K felbontás még úgysem fenyegeti, mert nem is árulnak ilyen felbontású tévéket, akkor gondolja át újra a dolgot, ugyanis ebben a felbontásban már elérhetők 360 fokos videók.

A VLC 3.0 pedig már a 360 fokos videókat is lejátssza, laptopon és mobilon egyaránt.

Komoly minőségi javulást hoz a HDR támogatása, bár ezen a területen a VLC még csak fél lábon biceg, mert csak a HDR10 szabványt ismeri. Persze ezt csak akkor tudjuk kihasználni, ha a tévénk, a telefonunk vagy a tabletünk hardvere is felkészült a nagyobb dinamikatartományú tartalom megjelenítésére.

 A kényelmünket a Chromecast-támogatás megjelenése növeli: a telefonunkról vagy a windowsos laptopunkról vezeték nélkül átsugározhatjuk a videókat a Google Chromecasttal feltuningolt tévénkre. Az iOS és a MacOS sajnos még nem tud ilyet.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ötlete, vagy kérdése van?