Életmentő funkcióval bővül a mobilos Gmail: visszahívhatjuk az elküldött leveleket

2018.08.21. 11:03

Ötlete, vagy kérdése van?

Aki küldött már el olyan emailt, amiben véletlenül benne maradtak az elgépelések, egy rosszul megnevezett címzett, vagy bármilyen hasonló hiba, biztos szerette volna kitépni a haját, miután észrevette – főleg, hogy az emaileket elküldését nem olyan egyszerű visszavonni, mint mondjuk egy fájl törlését. Az Android Police szerint

a Google rövidesen bevezeti az Undo Send funkciót a Gmailben, amivel az elküldött levelek visszahívhatók – pontosabban visszatartható az azonnali elküldésük.

Az új funkció a Gmail 8.7-es verziószámú új kiadásában fog debütálni. A projekt eredetileg egy Google Labs kísérletként indult, és az a lényege, hogy egy késleltetést rak az emailek elküldésére. Ha véletlenül rányomunk a Send/Küldés gombra, lesz 10 másodpercünk, hogy meggondoljuk magunkat, és az Undo-val visszavonjuk a küldést.

A funkció a Google mobilos Inbox alkalmazásában, illetve desktopon már korábban is elérhető volt, de a hivatalos Gmail mobilkliensből eddig érthetetlen módon hiányzott.

Az Android Police megjegyzi, hogy az új funkció egy szerveroldali frissítést is igényel, így lehetséges, hogy az Undo funkció aktiválásához még akkor is újra kell indítanunk a Gmail alkalmazást, ha az automatikusan frissítette magát a 8.7-es verzióra.

(The Verge | Android Police)

Ötlete, vagy kérdése van?


  • Hírek
  • Hírek