Megújult a könyv, ami IT-biztonságról szól, de az átlagember is érti

2018.08.29. 11:03

Frissítette az IT biztonság közérthetően című kiadványát a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT).

Az új kiadás továbbra is ingyen letölthető ide kattintva, de már a 2018-as trendeket és a legégetőbb veszélyforrásokat is bemutatja – írja közleményében a társaság.

A kiadványt két szakember, Erdősi Péter Máté és Solymos Ákos írták, de az NJSZT együttműködött a Nemzeti Kibervédelmi Intézettel és a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen alakult Kiberbiztonsági Akadémiával is. A megjelenést két magyar kiberbiztonsági cég, a Quadron és a Black Cell támogatta. A kötet előző, 2017-es kiadását az NJSZT szerint több mint tízezren töltötték le.

A megújított kötetben részletesebben lehet olvasni az emailen érkező kártevőkről, az adathalászat felismeréséről, az okostelefonokra leselkedő veszélyekről, a bankkártyás és internetes fizetési lehetőségek biztonsági kérdéseiről vagy éppen az álhírekről. A könyv külön alfejezetet szentel az Európai Unió új adatvédelmi rendeletének, a GDPR-nak is.

A könyvben összefoglalt ismeretek nemcsak arra alkalmasak, hogy a napi gyakorlatban segítsenek elkerülni a rendszereknek sérülést okozó hibákat, hanem arra is, hogy az ECDL informatikai biztonság moduljának tankönyvéül szolgáljanak – írja a közlemény.

Ötlete, vagy kérdése van?