A WhatsApp veri az utolsó szöget a Windows-telefonok koporsójába

GettyImages-1187447662
2019.12.30. 12:53

Most, hogy a küszöbön toporog az új év, érdemes emlékeztetni az okostelefon-használókat egy fontos újévi változásra: 2020. január 1-től nem működik tovább rendesen a WhatsApp üzenetküldő alkalmazás a Windows Phone okostelefonos operációs rendszert futtató telefonokon, február 1-től pedig a régi androidos telefonokon és iPhone-okon is lehalhat az app.

A Facebook által tulajdonolt WhatsApp még az év során közzétette a jövő évre vonatkozó oprendszer-támogatási követelményeit. Ezek szerint a WhatsApp legalább az alábbi operációs rendszereket futtató okostelefonokon használható gond nélkül:

  • Android 4.0.3
  • iOS 9
  • KaiOS 2.5.1

Akinek ezeknél régebbi oprendszert futtató telefonja van, ne reméljen sok jót, a WhatsApp hamarosan használhatatlan lesz. 2020. február elseje után 

az Android 2.3.7-on és iOS 8-on, illetve ezeknél régebbi oprendszert futtató telefonokon

egyre kevésbé fog működni a népszerű csetapplikáció, mivel ilyen régi készülékekre már nem fordítanak fejlesztői erőforrásokat.

A Windows Phone oprendszert futtató okostelefonoknak pedig már csak óráik vannak hátra

a WhatsApp szempontjából: december 31-én éjféltől nem kap fejlesztői támogatást az app ezeken a múzeumi készülékeken.

Mindez azt jelenti, hogy ideig-óráig még lehet felhasználói fiókot létrehozni a fentebbi öreg telefonokon, de mivel a fejlesztők az újabb készülékekre koncentrálnak, frissítés ezekre már nem érkezik, és kompatibilitási problémák miatt előbb-utóbb elérhetetlenné válnak az alkalmazás megszokott funkciói.

Ha ön megrögzött WhatsApp-felhasználó, és úgy érzi, öreg a telefonja, érdemes a beállítások menüpontban valahol alul kikeresni a telefon névjegyét, és ellenőrizni az operációs rendszer verziószámát. Windows Phone esetében, illetve Android 2.3.7 vagy iOS 8 alatt dönteni kell: vagy a telefonnak, vagy a WhatsApp-nak mennie kell.

Ötlete, vagy kérdése van?