Jönnek a csoportosítható böngészőfülek Chrome-ban

2020.05.26. 10:22

Ötlete, vagy kérdése van?

A böngészőben munkaidőben mindig csak szaporodnak a fülek, és könnyű eljutni arra a pontra, hogy már csak a portálok ikonjai láthatók, ami nagy mértékben csökkenti a produktivitást. A Google a Chrome béta változatában egy ideje kísérletezik azzal, hogy csoportosítani tudjuk a füleket, és ezáltal kezelhetőbbek legyenek, ami élesben is megjelenik.

Csoportosíthatjuk a füleket téma alapján, hogy a kapcsolódó tartalmak egymás közelében legyenek, de más munkakörben az a hasznosabb, ha sürgősség alapján dobáljuk szét a böngészőfüleket, aszerint, hogy melyik feladatot kell azonnal, a munkanap végére, vagy esetleg csak a héten valamikor feldolgozni.

Könnyen lehet, hogy ezzel a fülnyitogató rossz szokásaink is enyhülnek majd, és nem hagyjuk majd nyitva azokat az weboldalakat, amelyekkel már végeztünk, csak totálisan elfeledkeztünk róluk, vagy mert nem látható, vagy teljesen semmitmondó a fülön megjelenő rövid felirat.

Aki nem bír várni a megjelenésig, most is kipróbálhatja a funkciót, amihez az alábbi sort kell megnyitni a Chrome böngésző címsorában:

chrome://flags/#tab-groups

Itt pedig manuálisan lehet átkapcsolni a Tab Groups bejegyzést Enabled állásúra.

(Google Blog)

Ötlete, vagy kérdése van?


  • Tippek
  • Hírek