Judit
2 °C
7 °C

Hiba az Xboxban - nem perel a Microsoft

2002.08.13. 13:17
Andrew "Bunnie" Huang felolvashatja dolgozatát Redwoodban egy kedden kezdődő kriptográfiai konferencián - közölte az Electronic Frontier Foundation (EFF). Az MIT hallgatója azért fordult az elektronikus polgárjogi szervezethez, mert az Xbox játékkonzolban biztonsági hardverében talált hibát szerette volna egyetemi dolgozatában elemezni, a hiba közlését azonban tiltja az amerikai online szerzői jogi törvény (DMCA).

A Huang által feltárt hiányosság kiiktathatóvá teszi azt a hardverelemet, amely afelett őrködik, hogy az Xbox csak a Microsoft által ellenőrzött programokat futtassa.

Az EFF megkeresésére a Microsoft úgy nyilatkozott, hogy nem kívánja a DMCA alapján börtönbe juttatni a hallgatót. Közölték továbbá: jobbnak látnák, ha a tanulmányt nem kerülne nyilvánosságra, de nem lenne helyes ha elkoboztatását követelnék az MIT-től.

Huang konzulense Hal Abelson arra hívta fel figyelmet, hogy a kérdéses dolgozat egy általános tervezési hibával foglalkozik, amely megtalálható az amerikai kormány által javasolt Clipper Chipben, illetve a filmipar által használt CSS-ben (Content Scrambling System) is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?