Viola
-5 °C
-2 °C

Interneten képezhetik magukat tovább az orvosok

MTI
2002.08.21. 11:25
Az orvosok immár az interneten, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) MOKTÁV elnevezésű ingyenes távoktatási rendszerében is eleget tehetnek szakmai továbbképzési kötelezettségeiknek. A kamara három éve tervezett és végre megvalósult távoktatási rendszerében az orvosok - akiknek a MOK-elnök becslése szerint 40-50 százaléka rendelkezik internethozzáféréssel - ingyen be tudják gyűjteni évi kötelező kreditpontjaik jelentős részét.

A távoktatási rendszerbe csak az egyetemek által akkreditált anyagok kerülnek be, így más internetes forrásokkal szemben a MOKTÁV-on nem áll fenn annak veszélye, hogy ellenőrizetlen információkhoz jutnak az orvosok. Az egyes tananyagok elsajátításához tetszőleges hosszúságú idő áll az orvosok rendelkezésére, és a végén a vizsgát is online, egy teszt megoldásával tehetik le. A távoktatásban résztvevő orvosok egymással, illetve közvetett módon a tananyagok szerzőivel is kapcsolatot tudnak teremteni e-mailen, illetve a portál fórumain.

A rendszert a MOK honlapján való regisztrációt követően használhatják az orvosok. A honlapon jelenleg négy kurzus anyaga található meg, de a kínálatot a tervek szerint hetente egy-két tananyaggal bővítik majd.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!