Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hat százalékos Microsoft-veszteség a szerverpiacon

Index
2002.08.23. 14:29
A Netcraft augusztusi felmérése alapján a Microsoft körülbelül hat százaléknyi részesedését veszítette el a szerverpiacon. A havonta végzett felmérés 35,991,815 weblap adataiból számítja ki az eredményeket. A zuhanás elsősorban annak köszönhető, hogy a register.com oldal linuxos szervert is elkezdett használni, a homestead.com pedig több mint egymillió oldalt távolított el rendszeréből.

A felmérés során az Apache SSL szerverben, a Microsoft Commerce szerverben, a Microsoft-IIS-ben és a fő Apache-szerverben is találtak biztonsági réseket. A Netcraft szerint a rendszergazdák gyorsabban javították a http-szerverekben fellépet hibákat, mint az SSL-szerverekben jelentkezőket. A 22 millió Apache http-szerver mintegy fele futtatta az Apache/1.3.26 szoftvert, melyben már kijavították a fent említett hibákat, az SSL-szervereknek viszont csak 25 százaléka futtatta ezt a verziót.

A felmérés megemlített egy Internet Explorer-ben nemrégiben felfedezett biztonsági hibát is, melynek révén a Verisign által hitelesített oldalak képesek más weblapként azonosítani magukat.