Piroska
3 °C
4 °C

Hat százalékos Microsoft-veszteség a szerverpiacon

Index
2002.08.23. 14:29
A Netcraft augusztusi felmérése alapján a Microsoft körülbelül hat százaléknyi részesedését veszítette el a szerverpiacon. A havonta végzett felmérés 35,991,815 weblap adataiból számítja ki az eredményeket. A zuhanás elsősorban annak köszönhető, hogy a register.com oldal linuxos szervert is elkezdett használni, a homestead.com pedig több mint egymillió oldalt távolított el rendszeréből.

A felmérés során az Apache SSL szerverben, a Microsoft Commerce szerverben, a Microsoft-IIS-ben és a fő Apache-szerverben is találtak biztonsági réseket. A Netcraft szerint a rendszergazdák gyorsabban javították a http-szerverekben fellépet hibákat, mint az SSL-szerverekben jelentkezőket. A 22 millió Apache http-szerver mintegy fele futtatta az Apache/1.3.26 szoftvert, melyben már kijavították a fent említett hibákat, az SSL-szervereknek viszont csak 25 százaléka futtatta ezt a verziót.

A felmérés megemlített egy Internet Explorer-ben nemrégiben felfedezett biztonsági hibát is, melynek révén a Verisign által hitelesített oldalak képesek más weblapként azonosítani magukat.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!