Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Minden tizedik ember internetező

Index
2002.08.23. 16:01
A Nua adatai szerint immár a világ népességének tíz százaléka rendelkezik internet-hozzáféréssel - írja az ITTK Infinit hírlevele. A '2002 Global Internet Trends' című beszámolóból az is kiderül, hogy most először fordul elő, hogy a világon Európában található a legtöbb internethasználó.

A tanulmány arra is kitér, hogy a fejlett és fejlődő országok közti digitális szakadék szélesebb, mint valaha. Míg az európaiak a globális felhasználói tábor 32 százalékát képviselik, addig Közép- és Dél-Amerika alig 6 százalékot tudhat magáénak. A Közel-Kelet és Afrika internetezői pedig mindössze 1-1 százalékot hasítanak ki a világ online népességéből. A Nua előrejelzése szerint a világ internethasználóinak száma 2005 végére elérheti az egymilliárd főt.