Eszter, Eliza
EUR 383,21 Ft
USD 357,63 Ft
14 °C
24 °C

Kártérítési per a kéretlen reklámokat faxoló cég ellen

MTI
2002.08.23. 16:34
Az Egyesült Államokban 2,2 billió dollár (2 200 000 000 000 dollár) kártérítésre perelték be a kéretlen reklámfaxokat fogadó címzettek a Fax.com céget. A felperesek képviseletében Steve Kirsch, az Infoseek alapítója nyújtotta be a keresetet a kaliforniai Mountain View egyik bíróságán. Kirsch szerint a reklámcég által kéretlenül faxon küldött szórólapok szövetségi törvényt sértenek. A Fax.com megalapozatlannak és abszurdnak ítélte a vádat. A Fax.com saját bevallása szerint napi hárommillió reklámfaxot küld szét a listáján szereplő címzetteknek. A vád minden egyes címzett képviseletében minden egyes kéretlen faxért, amelyet a cég az elmúlt négy évben küldött, 1500 dolláros kártérítési igénnyel lép fel.

Kirsch egyben felkérte a címzetteket, hogy a reklámozás eme gyakorlatának felszámolása érdekében csatlakozzanak a vádhoz. A kereset benyújtását egy kórházban tartott sajtótájékoztatón jelentették be. A kórház maga is panasszal élt a normális működését gátló reklámfaxok özöne miatt. A Fax.com néhány héttel ezelőtt már konfliktusba keveredett az amerikai távközlési felügyelettel (FCC), mely ötmillió dollárt meghaladó büntetést helyezett kilátásba a cég ellen.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla