Eufrozina, Kende
4 °C
15 °C

Online könyváruházat nyitott az Akadémiai Kiadó és a Kerszöv

MTI
2002.08.28. 14:26
Megnyitotta közös internetes áruházát az Akadémiai illetve a KJK-Kerszöv Jogi és Üzleti Kiadó: a szakkonyv.hu portál jelenleg 1.800 kiadványt kínál - mondta Bucsi Szabó Zsolt, a két társaság vezetője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Ismertetése szerint az új értékesítési módszer kidolgozásának egyik oka, hogy a szakkönyvek könyvesbolti terjesztése nehezebb, mint a szépirodalomé, ugyanakkor az interneten való megjelenés jelentős árengedményt tesz lehetővé a bolti eladáshoz képest.

A portálhoz a három hónapos bevezető időszak alatt már több kiadó csatlakozott, amelyek vállalták, hogy a szakkonyv.hu-n keresztül 15 százalék árengedményt adnak. Jelenleg húsz kiadó 1.800 kötete rendelhető meg az internetes áruházban. Bucsi Szabó Zsolt elmondta: a teljes magyar könyvpiac tavalyi forgalma 48 milliárd forint körül volt, ennek mintegy 20 százalékát adták a szakkönyvek. Az interneten való könyveladások összértéke 100 millió forint körülire tehető, ám a kiadóvezető szerint ez az összeg dinamikusan nő.