Judit
2 °C
7 °C

Online könyváruházat nyitott az Akadémiai Kiadó és a Kerszöv

MTI
2002.08.28. 14:26
Megnyitotta közös internetes áruházát az Akadémiai illetve a KJK-Kerszöv Jogi és Üzleti Kiadó: a szakkonyv.hu portál jelenleg 1.800 kiadványt kínál - mondta Bucsi Szabó Zsolt, a két társaság vezetője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Ismertetése szerint az új értékesítési módszer kidolgozásának egyik oka, hogy a szakkönyvek könyvesbolti terjesztése nehezebb, mint a szépirodalomé, ugyanakkor az interneten való megjelenés jelentős árengedményt tesz lehetővé a bolti eladáshoz képest.

A portálhoz a három hónapos bevezető időszak alatt már több kiadó csatlakozott, amelyek vállalták, hogy a szakkonyv.hu-n keresztül 15 százalék árengedményt adnak. Jelenleg húsz kiadó 1.800 kötete rendelhető meg az internetes áruházban. Bucsi Szabó Zsolt elmondta: a teljes magyar könyvpiac tavalyi forgalma 48 milliárd forint körül volt, ennek mintegy 20 százalékát adták a szakkönyvek. Az interneten való könyveladások összértéke 100 millió forint körülire tehető, ám a kiadóvezető szerint ez az összeg dinamikusan nő.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?