Viola
-5 °C
-2 °C

Olcsó diákszámítógépeket akar a minisztérium

MTI
2002.08.28. 16:26
Az új kormányzat nagyobb sebességre kapcsolva, elkötelezetten néz szembe az információs társadalom kihívásaival - jelentette ki Magyar Bálint oktatási miniszter szerdán Debrecenben, az Informatika a felsőoktatásban című konferencia megnyitóján. A Debreceni Egyetemen szerdán kezdődött, háromnapos rendezvényen csaknem ötszázan vesznek részt.

Magyar Bálint beszédében hangsúlyozta: a minisztérium az informatikai miniszteri biztosi poszt létrehozásával deklarálta, hogy a köz- és a felsőoktatásban átfogóan és kiemelten kívánja kezelni az informatikai fejlesztéseket. Emlékeztetett: az 1996-ban meghirdetett, időközben megtorpant Sulinet program intenzív folytatásával a cél az, hogy két éven belül valamennyi iskola csatlakozhasson a világhálóra.

Terve a tárcának az is, hogy az iskoláskorú gyermekeket nevelő családok számára elérhető, kedvezményes számítógép-vásárlási programokat hirdessen meg. Szeretnék megvalósítani azt is, hogy iskolánként tíz-tizenöt tanulóra jusson legalább egy számítógép. "Az intenzív digitális tankönyvprogram elindítása, a multimédiás oktatótermek létrehozása, az intelligens diákkártya bevezetésének terve szintén azt jelzi, hogy az oktatási tárca elkötelezetten akarja képviselni az informatika fejlesztését, különben behozhatatlan hátrányaink lehetnek" - hangsúlyozta Magyar Bálint.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!