Erzsébet
1 °C
4 °C

A Sun a második a szerverpiacon

Index
2002.08.29. 12:13
A Gartner Dataquest tanulmánya szerint a Sun Microsystems tavalyi eredményeihez képest 10,75 százalékkal növelte piaci részesedését a szerverekből származó bevételek alapján, így jelenleg 18,44 százalékos piaci részesedésével a második helyet foglalja el a világ szerverpiacán. A majdnem 80 ezer leszállított egységgel, és a belőle származó 1,86 milliárd dolláros bevétellel a Sun őrzi vezető helyét a világ UNIX szerverpiacán.

A Gartner Dataquest negyedéves adatai szerint a tavalyi évhez képest az öt legnagyobb IT-gyártó közül a Sun Solaris operációs rendszerére és az UltraSPARC processzorra épülő rendszerek esetében mutatkozott a legnagyobb növekedés mind a bevételek, mind a leszállított egységek számát illetően. A Sun vezeti a UNIX piacot 63 százalékos piaci részesedésével a leszállított egységek, és 44 százalékos részesedésével a bevétel terén. A tavalyi év ugyanezen negyedévével összehasonlítva a Sun a leszállított UNIX-rendszerek terén 32 százalékkal növelte piaci részesedését. Szintén a Sun vezeti az egy évvel korábbi időszakhoz képest felmutatott növekedést a UNIX-rendszerekből származó bevétel terén, ahol 15,4 százalékos növekedést ért el.

Az EMEA (Európa, Közel-Kelet, Afrika) régióban a Sun UNIX-piaci részesedését közel 37 százalékkal növelte a leszállított egységek, és több mint 10 százalékkal a bevételek terén a tavalyi év ugyanezen időszakához képest. A 2002 második negyedévében az EMEA-n belül leszállított 21700 egységgel a Sun 60,61 százalékos piaci részesedést mondhat magáénak, míg 37 százalékot a bevétel terén.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?