Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

SMS vezetékes telefonról a Matávnál

Index
2002.09.02. 15:46
Szeptember 1-jétől a Matáv ügyfelei rövid szöveges üzenetet küldhetnek - egy időben akár 10 címzettnek is - a Matáv hálózatán belül vezetékes telefonra, faxkészülékre, Hangpostára, illetve Westel mobiltelefonra. A szolgáltatás lehetővé teszi azt is, hogy Westel mobiltelefonról lehessen Matáv előfizetőknek SMS-t küldeni. Vezetékes vonalon SMS küldéséhez erre alkalmas telefonkészülékre és a Hívószámkijelzés szolgáltatás előfizetésére van szükség, míg az SMS fogadásra valamennyi Matáv előfizető képes. Ha a szöveges üzenet címzettje még nem rendelkezik SMS fogadására alkalmas vezetékes telefonnal, az SMS hangüzenetként kerül továbbításra.

A Matáv hálózatán belül küldött SMS-ek díja a szolgáltatás indításakor bruttó 11 forint üzenetenként. A faxkészülékre, illetve a Westel hálózatába küldött SMS-ek bruttó 24 forintba kerülnek. Az SMS-rendszert a Deutsche Telekom csoporthoz tartozó T-Systems Nova fejlesztette ki.