Olivér
5 °C
8 °C

A mobilosok háromnegyedének kártyás előfizetése van

Népszabadság
2002.09.03. 15:06
A több mint hatmillió magyarországi mobiltulajdonos közül nagyjából 4,5 milliónak már nem havidíjas, hanem előre fizetett, avagy pre-paid kártyás előfizetése van. A mobilszolgáltatók tapasztalatai szerint ezt a konstrukciót inkább a lakossági ügyfelek választják, bár a számlás ügyfelek több szolgáltatást vehetnek igénybe, és a kártyás előfizetés percdíjai drágábbak. Az üzleti szféra megmaradt a havidíjas konstrukció mellett. A szolgáltatók egybehangzóan állítják, hogy a havidíjas előfizetők a többszörösét költik, mint a kártyások.

Csaknem öt éve jelentek meg Magyarországon a pre-paid kártyás mobiltelefon-előfizetések. A több mint hatmillió mobiltulajdonos 25-30 százalékának van hagyományos, havidíjas számlás előfizetése, a többiek a Pannon GSM Bee és Praktikum, a Westel Domino vagy a Vodafone VitaMax kártyáit választották. Eddig a Pannonnál és a Westelnél az ügyfelek több mint kétharmada, a Vodafone-nál pedig 90 százaléka választotta a pre-paid előfizetést.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?