Árpád
-2 °C
4 °C

Digitális tankönyveket akar az oktatási tárca

MTI
2002.09.10. 10:21
Digitális tananyagok és tankönyvek készítését célzó pályázatot ír ki ősszel az oktatási tárca - nyilatkozta Magyar Bálint az MTI-nek. Az oktatási miniszter jelezte: a tárca azt szeretné, ha 2005-re minden iskola rendelkezne multimédiás oktatásra is alkalmas teremmel is azon túl, hogy csatlakozik a világhálóhoz.

Magyar Bálint ugyanakkor fontosnak tartotta, hogy a multimédiás oktatócsomagok ne csak adott tárgyak - például a magyar vagy a történelem - oktatásához szükséges ismereteket tartalmazzák, hanem a tanárok munkáját mintaóra-vázlatokkal, szöveggyűjteményekkel, fotó-, filmarchívumokkal, tesztekkel vagy térképgyűjteményekkel is segíthetnék. Ezeket aztán a pedagógusok saját maguk is bővíthetnék, illetve beoszthatnák, hogy az anyagot hány év alatt tanítják meg.

A miniszter elmondta: a tárca célja, hogy két-három éven belül minden tizedik gyermekre jusson számítógép Magyarországon. Hangsúlyozta: évente 8-10 milliárd forintra lenne szükség ahhoz, hogy a folyamatos és nagyarányú fejlesztéseket meg lehessen valósítani. Jelenleg 100-120 ezer számítógépnek kellene lennie a magyar közoktatásban, és évente 20-30 ezer informatikai eszközzel kellene a gépparkot bővíteni. Az elmúlt négy évben néhány ezer számítógéppel bővült csupán a közoktatás központi forrásból - mondta Magyar Bálint.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?