Gusztáv
3 °C
6 °C

Nagysebességű internetcsomópontok épülnek

MTI
2002.09.10. 10:30
A Matáv Rt., a V-com Rt.-PanTel Rt. konzorciuma, a Novacom Rt. és a GTS Magyarország Kft. nyerte el a 26 vidéki és 10 budapesti internet-csomópont nagy sebességű adathálózati összeköttetésének megvalósítására kiírt, két szakaszból álló tárgyalásos közbeszerzési eljárást - derül ki a Közbeszerzési Értesítőből.

A Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Iroda által kiírt, összesen 770 millió forint értékű tender eredménye alapján aláírandó, határozott idejű szerződések 3 évre szólnak. A nyerteseknek legalább 34 megabájt/másodperc sebességű internet elérést kell biztosítani.

A 36 adathálózati csomópont közül 18-at, 530 millió forint értékben a Matáv Rt. nyert el. A V-com Rt.-PanTel Rt. konzorciuma 12 csomópont megépítését nyerte el, 198 millió forint értékben, a Novacom Rt. lehetőséget kapott 32 millió forint értékben 5 adathálózat kiépítéséhez, a GTS Magyarország Kft. pedig 10 millió forint értékben egy részteljesítést nyert el a Budapesti Műszaki Főiskolán. A legnagyobb, 59 millió forint egyedi értékű munka a Matávra vár Keszthelyen.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!