Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nagysebességű internetcsomópontok épülnek

MTI
2002.09.10. 10:30
A Matáv Rt., a V-com Rt.-PanTel Rt. konzorciuma, a Novacom Rt. és a GTS Magyarország Kft. nyerte el a 26 vidéki és 10 budapesti internet-csomópont nagy sebességű adathálózati összeköttetésének megvalósítására kiírt, két szakaszból álló tárgyalásos közbeszerzési eljárást - derül ki a Közbeszerzési Értesítőből.

A Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Iroda által kiírt, összesen 770 millió forint értékű tender eredménye alapján aláírandó, határozott idejű szerződések 3 évre szólnak. A nyerteseknek legalább 34 megabájt/másodperc sebességű internet elérést kell biztosítani.

A 36 adathálózati csomópont közül 18-at, 530 millió forint értékben a Matáv Rt. nyert el. A V-com Rt.-PanTel Rt. konzorciuma 12 csomópont megépítését nyerte el, 198 millió forint értékben, a Novacom Rt. lehetőséget kapott 32 millió forint értékben 5 adathálózat kiépítéséhez, a GTS Magyarország Kft. pedig 10 millió forint értékben egy részteljesítést nyert el a Budapesti Műszaki Főiskolán. A legnagyobb, 59 millió forint egyedi értékű munka a Matávra vár Keszthelyen.