Jenő
-2 °C
6 °C

Szélessávú filmletöltést kínál az IBM

Index
2002.09.11. 12:14
Az IBM hétfőn bejelentette, hogy öt hollywoodi stúdióval karöltve hamarosan filmeket kínál letöltésre. Az öt filmvállalat, az MGM, a Paramount, a Sony Pictures Entertainment, a Universal Pictures és a Warner Bros közös vállalkozása, a Movielink előreláthatólag ez év végén fog beindulni. A szélessávú internetes kapcsolattal rendelkező felhasználók egy napra megvásárolhatják és letölthetik kedvenc filmjeiket saját használatra. A fájlokat ellátják másolásvédelemmel, és 24 óra után olvashatatlanná válnak.

Az IBM a technikai hátteret fogja biztosítani a vállalkozáshoz, a szerződés értelmében legalább három éven át. Az először csak az Egyesült Államokban elérhető szolgáltatástól hatalmas üzletet remél az IBM és a Movielink, miután becslések alapján Amerikában legalább 13 millió háztartás és 10 millió kollégiumi szoba rendelkezik szélessávú internetkapcsolattal.

Az ötletnek két bökkenője lehet - írja a dpa. Az egyik, ha a filmforgalmazók csak azután hajlandóak az interneten is közzétenni filmjeiket, miután azok már megjárták a filmszínházak és videó kölcsönzők sorát, így elavulttá téve a kínálatot, a másik, ha túl magas árat kérnek ezért a szolgáltatásért.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?