Eufrozina, Kende
9 °C
25 °C

Szélessávú filmletöltést kínál az IBM

Index
2002.09.11. 12:14
Az IBM hétfőn bejelentette, hogy öt hollywoodi stúdióval karöltve hamarosan filmeket kínál letöltésre. Az öt filmvállalat, az MGM, a Paramount, a Sony Pictures Entertainment, a Universal Pictures és a Warner Bros közös vállalkozása, a Movielink előreláthatólag ez év végén fog beindulni. A szélessávú internetes kapcsolattal rendelkező felhasználók egy napra megvásárolhatják és letölthetik kedvenc filmjeiket saját használatra. A fájlokat ellátják másolásvédelemmel, és 24 óra után olvashatatlanná válnak.

Az IBM a technikai hátteret fogja biztosítani a vállalkozáshoz, a szerződés értelmében legalább három éven át. Az először csak az Egyesült Államokban elérhető szolgáltatástól hatalmas üzletet remél az IBM és a Movielink, miután becslések alapján Amerikában legalább 13 millió háztartás és 10 millió kollégiumi szoba rendelkezik szélessávú internetkapcsolattal.

Az ötletnek két bökkenője lehet - írja a dpa. Az egyik, ha a filmforgalmazók csak azután hajlandóak az interneten is közzétenni filmjeiket, miután azok már megjárták a filmszínházak és videó kölcsönzők sorát, így elavulttá téve a kínálatot, a másik, ha túl magas árat kérnek ezért a szolgáltatásért.