Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A HP modernizálja az ELTE és a Szent István Egyetem hálózatát

Index
2002.09.11. 12:55
A HP Magyarország a közelmúltban két nagy egyetemi campus, az Eötvös Lóránd Tudományegyetem és a gödöllői Szent István Egyetem közbeszerzési pályázatát is megnyerte. Mindkét pályázati kiírás az egyetemvárosok kommunikációs infrastruktúrájának modernizációjára vonatkozott.

Az ELTE megbízása értelmében a HP Magyarország szakértői az egyetem szakembereivel közösen továbbfejlesztették annak kommunikációs infrastruktúráját, majd Cisco hálózati eszközökkel meg is építették az új hálózatot. A központosított közbeszerzés keretein belül lebonyolított pályázat költségvetése több mint 50 millió forint volt.

A gödöllői Szent István Egyetem mintegy 170 millió forintnyi támogatást nyert el az Oktatási Minisztériumtól több telephelyből felépülő campusa kommunikációs infrastruktúrájának rekonstrukciójára. A fenti keretösszegek terhére az egyetem egy szintén a központi közbeszerzés keretei között lebonyolítandó pályázatot írt ki hálózatának rekonstrukciójára, beleértve az épületközi optikai hálózat és az épületek kábelezésének bővítését, rekonstrukcióját. Gödöllőn a teljes megoldás és a kivitelezés díja meghaladja 150 millió forintot.