Gusztáv
3 °C
6 °C

A HP modernizálja az ELTE és a Szent István Egyetem hálózatát

Index
2002.09.11. 12:55
A HP Magyarország a közelmúltban két nagy egyetemi campus, az Eötvös Lóránd Tudományegyetem és a gödöllői Szent István Egyetem közbeszerzési pályázatát is megnyerte. Mindkét pályázati kiírás az egyetemvárosok kommunikációs infrastruktúrájának modernizációjára vonatkozott.

Az ELTE megbízása értelmében a HP Magyarország szakértői az egyetem szakembereivel közösen továbbfejlesztették annak kommunikációs infrastruktúráját, majd Cisco hálózati eszközökkel meg is építették az új hálózatot. A központosított közbeszerzés keretein belül lebonyolított pályázat költségvetése több mint 50 millió forint volt.

A gödöllői Szent István Egyetem mintegy 170 millió forintnyi támogatást nyert el az Oktatási Minisztériumtól több telephelyből felépülő campusa kommunikációs infrastruktúrájának rekonstrukciójára. A fenti keretösszegek terhére az egyetem egy szintén a központi közbeszerzés keretei között lebonyolítandó pályázatot írt ki hálózatának rekonstrukciójára, beleértve az épületközi optikai hálózat és az épületek kábelezésének bővítését, rekonstrukcióját. Gödöllőn a teljes megoldás és a kivitelezés díja meghaladja 150 millió forintot.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!