Olivér
5 °C
8 °C

Online kereskedelem: jó nyarat zárnak az amerikaiak

TechWeb
2002.09.17. 16:06
A ComScore hétfőn közölt felmérése szerint július és augusztus folyamán 14 százalékkal nőttek az online eladások az Egyesült Államokban. Az amerikaiak online költése - az utazási szektor nélkül - az piackutató vállalat szerint így a tavalyi 45-ről 50 milliárd dollárra emelkedik. Az online utazási biznisszel együtt 2002-ben 85 milliárd dolláros bevétel várható. A tavalyihoz képest idei első negyedévben harminc százalékkal nőtt az interneten bonyolított fogyasztás - magyarázta Gian Fulgoni a TechWebnek.

Az amerikai kereskedelmi minisztérium múlt heti közleménye szerint az offline kiskereskedelmi eladások 0,4 százalékkal nőttek augusztus folyamán.

A ComScore 1,5 millió felhasználó tevékenységét vizsgálja. Fulgoni elmondta: 2001 januárjáig visszamenő adataik nyomán arra jutottak, hogy az online fogyasztás alakulása az ipari Dow Jones index alakulását követi - az internetes költések változása körülbelül két héttel korábban mutatják az ipari átlagárfolyamot. "Az online trendek az egész gazdaság trendjeit tükrözik." - vélekedett Fulgoni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?