Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Pálmaház tisztítja a szennyvizet

MTI
2002.09.18. 08:58
A szennyvíztisztítással foglalkozó Körte-Organica Környezettechnológiák Rt. az idén 1,7 milliárd forint árbevételt tervez, ami 500 millió forinttal haladja meg a megelőző évi forgalmat - közölte Bodnár Attila, az rt. elnöke az MTI-vel.

Elmondta: az árbevétel egyharmada szennyvízipari vegyszerek forgalmazásából, valamint cégeknek nyújtott szennyvíztisztítási szolgáltatásokból, a másik egyharmada pedig saját szabadalom alapján gyártott ipari szennyvíztisztítók kivitelezéséből származik. Az árbevétel fennmaradó hányada az úgynevezett Élőgépek elnevezésű, speciális szennyvíztisztítást szolgáló környezetvédelmi létesítmények eladásából adódik. Magyarországon jelenleg egy ilyen létesítmény működik, a nagytétényi sertéshizlalda területén. Ősszel adják át Nógrád megyében a másik ilyen létesítményt, ami három település szennyvizét tisztítja majd környezetbarát módon.

Bodnár Attila szólt arról, hogy cégük tervei alapján épül Ausztriában egy idegenforgalmi látványosságnak is beillő bioszennyvíztisztító is. A tavasszal elkészülő építmény külső megjelenésében egy pálmaházra hasonlít, miközben a gazdaságossági feltételeknek megfelelve a legmagasabb szintű tisztítási fokozatra lesz képes. Az Élőgépek technológiájához hasonló tisztításban kagylók, csigák és halak is részt vesznek majd úgy, hogy az ultraviola fénnyel végzett fertőtlenítés után a megtisztított szennyvíz egy öntözővíz-tározóként működő látványtóba kerül.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?