Lázár, Olimpia
-6 °C
-1 °C

Nemzeti informatikai program az SZDSZ-től

MTI
2002.09.18. 16:10
Kuncze Gábor szerint az információs társadalom fejlesztésében az elmúlt négy évben, az utolsó esztendő kivételével, nem történt semmi, és ezzel Magyarország eljátszott egy lehetőséget az esélyegyenlőség megteremtésére. Az SZDSZ szerdai sajtótájékoztatóján Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter arról beszélt, hogy Magyarország fejlődésének záloga az információs és tudásalapú társadalom megteremtése, ezért dolgozták ki az átfogó nemzeti informatikai programot.

Felméréseket ismertetve elmondta: Magyarországon a lakosság 43 százaléka azért nem használja az internetet, mert nincs számítógépe. Hozzátette, az otthoni internetes előfizetés aránya, ha az Egyesült Államok adata 100 százalék, Magyarországon 6 százalék, a költségek tekintetében pedig - a jövedelmi viszonyokhoz mérve - az uniós árak tízszeresébe kerül az eszközök használata.

A miniszter szerint ezen változtatni kell, ezért dolgozták ki a Neumann János nevével fémjelzett átfogó nemzeti informatikai programot, amely 2003-ban kezdődik, és célul tűzte ki többek között, hogy minden önkormányzatnak legyen internetes csatlakozása. - Ahhoz, hogy 2004-ben ne csak egyenjogú, hanem egyenrangú polgárok is legyünk az Európai Unióban, nagyon sokat kell még tenni - hívta fel a figyelmet Kovács Kálmán.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!