Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Új számítógépes hallgatói információs központ Egerben

MTI
2002.09.20. 16:27
Kibővített kollégiumi szárnyat és hallgatói információs központot adtak át pénteken az egri Eszterházy Károly Főiskolán, a beruházás mintegy 200 millió forintba került. Mang Béla, az Oktatási Minisztérium helyettes államtitkára az átadáson elmondta: a hallgatók joggal várják el, hogy XXI. századi színvonalat teremtsenek számukra. Emlékeztetett arra, hogy a felsőoktatásban a napokban 14,9 milliárd forint értékű fejlesztéseket adtak át az elmúlt két év munkájának eredményeként. Hozzátette: jövőre további 6-8 felsőoktatási intézmény, kollégium és könyvtár bővítésére, rekonstrukciójára lesz lehetőség.

Százmillió forintba került a 104 számítógépet tartalmazó Hell Miksa Hallgatói Információs Központ kialakítása. Nagy Miklós, a nemzeti informatikai infrastruktúra-fejlesztési program igazgatója közölte: ezzel párhuzamosan a közeljövőben 27 felsőoktatási intézményben 2000 nagy teljesítményű számítógépes munkaállomást adnak át. Céljuk az, hogy ezeket egy rendszerbe kapcsolva szuperszámítógépes lehetőséget biztosítsanak a felsőoktatásban tanulóknak, oktatóknak és kutatóknak.