Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem épít UMTS-hálózatot a német MobilCom

MTI
2002.09.23. 10:04
A német MobilCom távközlési cég lapjelentések szerint leállítja harmadik generációs UMTS hálózatának kiépítését. A Welt am Sonntag cégkörökre hivatkozó tudósítása szerint a hálózatépítés befagyasztása része a cég szanálási tervének, amelyet a következő napokban hoznak nyilvánosságra. A cég szóvivője egyelőre azt nyilatkozta, mindenképpen fenntartják UMTS-koncesszióikat, de a hálózatépítéssel kapcsolatban nem árult el semmit.

A német kormány a múlt vasárnap jelentette be, hogy 400 millió euró hitelt nyújt a távközlési cégnek, amely így várhatóan elkerüli a csődöt, miután a vállalattól az előző csütörtökön megvonta a pénzügyi támogatást az egyik nagy részvényes, a francia France Télécom. A MobilCom a múlt héten arról döntött, hogy a cég 5500 alkalmazottjából 800-at elbocsát és 130 millió euróval csökkenti a költségeket.

A hongkongi Hutchison Whampoa távközlési konszern ezzel egyidőben jelentette be, hogy előzetes terveinek megfelelően, már októberben elindul harmadik generációs UMTS szolgáltatásával Nagy-Britanniában. Ugyanakkor riválisai még jelenleg is a hálózatok kiépítésének technikai problémáival bajlódnak: a brit Vodafone is csak 2003 közepén tervezi az UMTS szolgáltatás elindítását, míg a francia Orange és a brit mmO2 egyre halogatja a startot - jelentette a Financial Mail vasárnapi kiadásában.