Piroska
3 °C
4 °C

Nem épít UMTS-hálózatot a német MobilCom

MTI
2002.09.23. 10:04
A német MobilCom távközlési cég lapjelentések szerint leállítja harmadik generációs UMTS hálózatának kiépítését. A Welt am Sonntag cégkörökre hivatkozó tudósítása szerint a hálózatépítés befagyasztása része a cég szanálási tervének, amelyet a következő napokban hoznak nyilvánosságra. A cég szóvivője egyelőre azt nyilatkozta, mindenképpen fenntartják UMTS-koncesszióikat, de a hálózatépítéssel kapcsolatban nem árult el semmit.

A német kormány a múlt vasárnap jelentette be, hogy 400 millió euró hitelt nyújt a távközlési cégnek, amely így várhatóan elkerüli a csődöt, miután a vállalattól az előző csütörtökön megvonta a pénzügyi támogatást az egyik nagy részvényes, a francia France Télécom. A MobilCom a múlt héten arról döntött, hogy a cég 5500 alkalmazottjából 800-at elbocsát és 130 millió euróval csökkenti a költségeket.

A hongkongi Hutchison Whampoa távközlési konszern ezzel egyidőben jelentette be, hogy előzetes terveinek megfelelően, már októberben elindul harmadik generációs UMTS szolgáltatásával Nagy-Britanniában. Ugyanakkor riválisai még jelenleg is a hálózatok kiépítésének technikai problémáival bajlódnak: a brit Vodafone is csak 2003 közepén tervezi az UMTS szolgáltatás elindítását, míg a francia Orange és a brit mmO2 egyre halogatja a startot - jelentette a Financial Mail vasárnapi kiadásában.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!