Antal, Antónia
3 °C
9 °C

Új internetes megoldások a British Airwaysnél

Index
2002.09.24. 10:07
A British Airways a Cisco Systems Internet Business Solutions csoportja segítségével dolgozta ki internetes stratégiáját. A tervek szerint 2002 végére a British Airways Egyesült Királyságbeli rendeléseinek mintegy 80 százaléka online módon bonyolódik majd. Az e-beszerzéssel a becslések alapján évi 180 millió font takarítható meg, míg a légitársaság várakozásai szerint az új vállalati kultúrát kialakító e-munka kezdeményezés évi 75 millió font megtakarítást eredményezhet.

A hároméves, 30 millió font értékű beruházási program során a telefon és papír alapú eljárásokat alkalmazotti portálok, önkiszolgáló alkalmazások és automatizált ügyfélszolgálat váltják fel. A projekt egy szélesebb körű kezdeményezés része, amelynek célja a költségek évi 650 millió fonttal való lefaragása, a hatékonyság növelése és a munkaerő racionalizálása.

A megújult intranet a British Airways 18 ezer mobil dolgozójának is rendelkezésére áll. Szeptembertől a pilóták és a vezető utaskísérők Compaq iPaq kézi számítógépekkel csatlakozhatnak a vállalati hálózatra, tölthetik le e-mailjeiket, a szolgálati beosztást és egyéb fontos anyagokat.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!