Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Új internetes megoldások a British Airwaysnél

Index
2002.09.24. 10:07
A British Airways a Cisco Systems Internet Business Solutions csoportja segítségével dolgozta ki internetes stratégiáját. A tervek szerint 2002 végére a British Airways Egyesült Királyságbeli rendeléseinek mintegy 80 százaléka online módon bonyolódik majd. Az e-beszerzéssel a becslések alapján évi 180 millió font takarítható meg, míg a légitársaság várakozásai szerint az új vállalati kultúrát kialakító e-munka kezdeményezés évi 75 millió font megtakarítást eredményezhet.

A hároméves, 30 millió font értékű beruházási program során a telefon és papír alapú eljárásokat alkalmazotti portálok, önkiszolgáló alkalmazások és automatizált ügyfélszolgálat váltják fel. A projekt egy szélesebb körű kezdeményezés része, amelynek célja a költségek évi 650 millió fonttal való lefaragása, a hatékonyság növelése és a munkaerő racionalizálása.

A megújult intranet a British Airways 18 ezer mobil dolgozójának is rendelkezésére áll. Szeptembertől a pilóták és a vezető utaskísérők Compaq iPaq kézi számítógépekkel csatlakozhatnak a vállalati hálózatra, tölthetik le e-mailjeiket, a szolgálati beosztást és egyéb fontos anyagokat.