Lázár, Olimpia
-6 °C
-1 °C

Az oktatási tárca mobilon is kommunikál

MTI
2002.09.26. 15:58
Alternatív technológiákat, így a mobilkommunikációt is igénybe kíván venni az informatikai fejlesztés során az Oktatási Minisztérium - erről a tárca informatikai miniszteri biztosa beszélt csütörtökön az Országgyűlés Informatikai és Távközlési Bizottsága előtt. Majsai Sándor Gábor elmondta: az idén a felsőoktatásba jelentkezők 80 százaléka adta meg mobiltelefonszámát, hogy sms-ben értesülhessen a felvételi ponthatárokról. Tájékoztatása szerint számukra összesen 600 ezer szöveges üzenetet küldtek szét.

A miniszteri biztos beszámolt arról, hogy az előző oktatási kormányzat és az informatikai kormánybizottság között több olyan szerződés jött létre, melyet még nem hajtottak végre, s ezek összértéke mintegy 3 milliárd forint. A szerződések többek között a chipkártyás diákigazolványok fejlesztéséről, valamint egyes intézmények informatikai bővítéséről szóltak. Majsai Sándor Gábor utalt arra: a megkötött szerződéseket felülvizsgálták, végrehajtásukat a két utódtárca felügyeli.

A miniszteri biztos kérdésre válaszolva beszámolt a tárca Sulinet-programmal kapcsolatos elképzeléseiről is. Szavai szerint a pénzügyi és technikai feltételeket a még 1997-ben létrehozott jogi környezet határozza meg. Kijelentette: nemcsak a folyamatos fejlesztésre kell gondot fordítani, hanem figyelembe kell venni azt is, hogy jelenleg az egyes iskoláknak nyújtott szolgáltatások között is nagyok a különbségek.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!