Piroska
3 °C
4 °C

Új főszerkesztő a Chip magazin élén

Index
2002.09.26. 16:41
November elsejétől új főszerkesztő irányítja a Chip magazin új szerkesztőségi csapatát - tájékoztatta a sajtót Carsten Gerlach, a Vogel Burda Communications Kft. ügyvezető igazgatója. Az új főszerkesztő Kocsis Kristóf, aki ettől az időponttól egyben a kiadó média-szakmai vezetője is.

Mint már korábban írtuk, a közelmúltban a teljes szerkesztősége kivált a lap kiadója, a Vogel Publishing Kft. kötelékéből, és Magyar PC Magazin néven új lapot készítenek. Carsten Gerlach az ügy háttereként elmondta: a korábbi ügyvezető igazgatót, Ivanov Pétert augusztus 22-én váltották le posztjáról azért, mert a német tulajdonos úgy látta, nem a kiadó érdekeit tartja elsődlegesnek. Ezt követően a szerkesztőségi stáb felállt, s most új név alatt, új, a Chiphez hasonló magazinok kiadásában és szerkesztésében működik közre. A hazai lappiacon hasonló esemény 1998-ban történt, amikor az Internetto teljes szerkesztősége Nyírő András vezetésével elhagyta az IDG kiadót, és megalapította az Indexet.

Az ügyvezető igazgató hangsúlyozta: nemcsak az üzleti erkölcs szempontjából ítélik el a történteket, jogi lépéseket is tesznek érdekeik védelmében. Hozzátette: kárukat még nem tudja összegszerűen meghatározni, hiszen most vizsgálják, mekkora anyagi veszteség érte őket. A Magyarországon 1989-ben indított Chip magazinnak 10 ezer előfizetője és havonta összesen mintegy 25 ezer vásárlója van, valamint 100 ezres olvasótáborral rendelkezik.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!