Judit
2 °C
7 °C

E-oktatási Oracle szoftver magyarul

MTI
2002.09.30. 14:13
Megállapodást kötött az elektronikus, interneten keresztül történő oktatás elterjesztése érdekében az Oracle Hungary újabb partnerekkel - közölte Füzes Péter, a társaság ügyvezető igazgatója hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón. Informatikai szakértők becslése szerint az elektronikus távoktatás (e-Learning) piaca az elmúlt évben 400-600 millió forintot tett ki, ami az idén várhatóan 80-100 százalékkal bővül. A sajtótájékoztatón Füzes Péter bejelentette, hogy az Oracle internetes oktatási szoftverét, az iLearninget októbertől magyar nyelven is elérhetik a felhasználók.

Az Oracle iLearning szoftverét Magyarországon már több intézmény is használja, így például a Debreceni Egyetem és a Nyíregyházi Főiskola, míg a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem szándéknyilatkozatot tett arról, hogy megvásárolja a magyar nyelvű verziót. Magyarországon az Oracle elektronikus oktatási megoldását a mintegy 180-200 partnercég fele-kétharmada használja, s egy-egy cégnek 2-5 alkalmazottja él havi egy alkalommal az internetes oktatási lehetőséggel.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?