Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Európai madármegfigyelő nap idén is

MTI
2002.09.30. 14:18
Az idén is - ahogy az elmúlt tíz évben - október első hétvégéjén, 5-én tartják meg az Európai Madármegfigyelő Napot, az országban csaknem félszáz helyen - mondta el Csonka Péter, a Magyar Madártani Egyesület Komárom-Esztergom Megyei csoportjának titkára az MTI-nek. A központi rendezvényt a Tata és Naszály közötti ferencmajori halastavaknál rendezik. Az események legfontosabb célja az őszi madárvonulás megfigyelése, amellyel felhívják a társadalom figyelmét a madár- és természetvédelem fontosságára. A szakember tájékoztatása szerint a madármegfigyelő napot Európa 31 országában rendezik meg az idén.

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Természetvédelmi Hivatalával együttműködve 2001-ben a Magyar Madártani Egyesület (MME) kiemelt szerepelt vállalt a Natura 2000 hálózat magyarországi létrehozásában, a hálózat Különleges Madárvédelmi Területek javasolt listájának összeállításával. Az MME egyik legfontosabb célja, hogy pontos tájékoztatást adjon mind a döntéshozók, mind pedig a különböző gazdasági érdekcsoportok számára a természetvédelemmel összefüggő uniós kötelezettségekről, különös tekintettel a Natura 2000 hálózatra. A tatai, valamint a napokban Budapesten, Szegeden és Miskolcon megnyíló Természeti örökségünk védelme az Európai Unióban című tárlatok ezekről a tervekről tájékoztatják az érdeklődőket.