Jenő
-3 °C
5 °C

Magyar fejlesztők dolgoznak Charles Simonyi szoftvercégében

Napi Gazdaság
2002.09.30. 14:22
Az első egy-két évben körülbelül 10 kutató fog bedolgozni az ELTE TTK, illetve a NETvisor Kft. munkatársai közül Charles Simonyi közelmúltban alapított Intentional Software nevű cégében. Ezzel a világszerte mindössze 20 főt foglalkoztató vállalat gárdájának fele magyar lesz, akik itthonról dolgoznak majd, s a kutatás mellett konkrét szoftverek fejlesztésében is részt vesznek - jelentette be Simonyi.

A Microsoft Corp. legendás szoftverírója, a magyar Charles Simonyi 21 év után hagyta ott az amerikai vállalatot és másodmagával új céget hozott létre Intentional Software Corp. néven azzal a céllal, hogy forradalmasítsa a szoftverkészítés módját. Partnere Gregor Kiczales, a Xerox Corp. Palo Altó-i kutatólaboratóriumának munkatársa. Simonyi maga is ebben a laboratóriumban dolgozott, mielőtt a Microsofthoz került. Simonyi és vállalkozása továbbra is együttműködik a Microsofttal. Simonyi egy ideje az úgynevezett intencionális programozás kérdéseivel foglalkozott a Microsoftnál, ami mindkettőjük szerint egy külön vállalkozás feladata lehetne, miközben a terület túl kicsi ahhoz, hogy a Microsoft maga fogjon bele, a neves programtervező ezért most önállósodik.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?