Auguszta
-7 °C
0 °C

A román lakosság egyharmada nem hallott az internetről

MTI
2002.10.01. 12:48
Bár Romániában az elmúlt időszakban látványosan növekedett az internetet használók száma, az ország lakosságának egyharmada még csak nem is hallott a világháló létezéséről - derül ki a GfK Romania gazdaságkutató intézet felméréséből. A 6529 fős mintán végzett felmérés szerint jelenleg a román lakosság 13 százaléka használja az internetet, de mindössze 6 százalékuk legalább heti egyszeri rendszerességgel. Az internetet használók heti átlagban 5,8 órát töltenek a világhálón.

A lakosság 53 százaléka még soha nem csatlakozott a világhálóra, 33 százalékuk még csak nem is hallott az internet létezéséről. A jelenlegi használók 49 százaléka az elektronikus posta lehetőségeivel él, 46 százalékuk főként "beszélget", 37 százalékuk emellett különböző eseményekkel kapcsolatos információkat, 26 százalékuk pedig híreket is keres a világhálón.

Az internetet használók 21 százaléka álláslehetőségek után kutat. Az elektronikus vásárlás lehetőségével négy százalékuk él, az internetes bankszolgáltatásokat pedig csak két százalékuk veszi igénybe. Az internetet használók közel fele valamilyen közintézményben csatlakozik a világhálóra: 25 százalékuk munkahelyükön, 17 százalékuk az oktatási intézményekben, a többiek internet-kávézókban, teleházakban.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!