Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Deface-rekord szeptemberben

Index
2002.10.01. 15:19
Több mint kilencezer weboldalt defaceltek, vagyis írtak felül saját üzenetükkel a betörők szeptemberben, szemben az augusztusi 5830-al, ami szintén rekordnak számított. A felmérést készítő londoni mi2g számítógépbiztonsági tanácsadó cég szerint az 54 százalékos növekedés elsődleges áldozatai továbbra is amerikai oldalak. Elesett a képviselőház, a mezőgazdasági minisztérium, az oktatási minisztérium, az állami könyvtár, a Goddard és a Marshall űrrepülőközpont oldala is. A feltört oldalak listáján nagy számban találhatóak még brazil, angol, német es indiai oldalak is.

Bár a megváltoztatott tartalmú oldalakat többségében Microsoft Windows-alapú webszerverek szolgálták ki, jelentős növekedés figyelhető meg a feltört Linux, Solaris és BSD Unixot futtató szerverek számában. 1998-ban meg csak 269 volt a rögzített esetek száma, 1999-ben már 4197, 2000-ben 7821, 2001-ben pedig 31322. Az idén, szeptember huszonötödikével bezárólag már 40116 sikeres betörést regisztráltak. A szakemberek előrejelzése szerint az év végére mintegy 55 ezer site válik a crackerek áldozatává.